Kvapų Namai Frankincenso eterinis aliejus (bosvelijų)
Kvapų Namai Frankincenso eterinis aliejus (bosvelijų)
  • Įkelti vaizdą į galerijos rodinį, Kvapų Namai Frankincenso eterinis aliejus (bosvelijų)
  • Įkelti vaizdą į galerijos rodinį, Kvapų Namai Frankincenso eterinis aliejus (bosvelijų)

Kvapų Namai Frankincenso eterinis aliejus (bosvelijų)

Tiekėjas
Kvapų Namai
Įprasta kaina
€6,50
Kaina su nuolaida
€6,50
Įprasta kaina
Išparduota, papildymą turėsime netrukus!
Vieneto kaina
per 
Mokesčiai įtraukti. Siuntimo išlaidos apskaičiuojamos atsiskaitant.

Tai bosvelijų medžių dervos (sakų) eteriniai aliejai, kuriuos tradiciškai priimta vadinti frankincenso aliejais. Frankincensai yra vieni labiausiai pageidaujamų eterinių aliejų kuriuos siūlome Kvapų namuose. Tai smilkalų, dervos, sakų, bažnytinis, liturginis kvapas, nes būtent frankincenso derva tūkstančius metų smilkoma bažnyčiose apeigų metu. 

Prabangiausias mūsų frankincensų kolekcijos eterinis aliejus yra gautas iš laukinių šventųjų smilkalinių bosvelijų (Boswellia sacra) medžių dervos (dar vadiname sakais). Jis yra ypatingai subtilaus ir turtingo, švelniai salsvo  kvapo.  Atkeliavo iš Arabijos pusiasalio, Omano – žinovai Omano frankincensą laiko vienu geriausiu pasaulyje.

Dar viena garsi smilkalinės bosvelijos medžio (Boswellia carterii) augimo vieta – rytinė Afrikos pakrantė, tad iš Somalio turime net du frankincenso aliejus, jie yra ir populiariausi tarp mūsų klientų. Vienas distiliuotas tradiciniu būdu, kitas ekstrahuotas. Gautame pažangiu CO2 ekstrakcijos būdu, eterinio aliejaus  - 70-85% (likutį sudaro kitos bioaktyvios medžiagos), su didele koncentracija alfa-pineno ir kitų monoterpenų, tokių kaip tujenas, sabinenas, beta-pinenas, mircenas, limonenas, be to - seskviterpenų ir diterpeno alkoholių. Abu Somalio frankincensai nuostabaus, atpažįstamo, klasikinio smilkalų, dervos, su lengva spygliuočių ir citrusine nata. 

Pluoštinių bosvelijų arba Indijos frankincenso (Boswellia serrata) eterinis aliejus šiuo metu yra gaunamas tradiciškai distiliuojant medžių dervą, ir pažangiu CO2 ekstrakcijos būdu, kai gautame produkte eterinio aliejaus yra 70-90% (likutį sudaro kitos bioaktyvios medžiagos). Tai vertingas eterinis aliejus, plačiai naudojamas aromaterapijoje ir kosmetikoje.

  • iš laukinių augalų
  • Pirties procedūroms
  • Tinka vaikams keičiantis sezonams
  • Plaukams.

Dervos, kurias gamina bosvelijų, mirų medžiai, pušys, eglės, kėniai turi savybių, kurios apsaugo medį nuo infekcijų ir užpuolikų, užgydo jo žaizdas, pagreitina sužalotos žievės gijimą, o taip pat veikia kaip feromonai – siunčia kvapo signalus apdulkinantiems vabzdžiams ir kenkėjus puolantiems vabzdžiams.

Kai kurios frankincenso dervos ir eterinių aliejų savybės:

Kadangi frankincenso derva yra viena seniausiai žmonijos istorijoje naudojamų medžiagų, kuri žinoma kaip panacėja nuo pačių įvairiausių problemų, tai nenuostabu, kad ji žadina ir šiuolaikinių mokslininkų smalsumą.

Pateiksime įdomiausias ištraukas iš daugelio mokslinių studijų. Frankincenso derva nuo seno plačiai naudojama kaip kramtomoji guma ir prieskonis, arabų ir kitose šalyse su ja gaminami saldumynai, tai leidžia daryti išvada, kad ši substancija nenuodinga.

Kosmetika, oda

Anot mokslininkų, bosvelijų derva teigiamai veikia odos ląsteles t.y. aktyvina sveiką ląstelių augimą ir odos ląstelių atsikūrimą, tad smilkalų medžių dervos gerai tinka pažeistai odai. Tradiciškai buvo naudojama derva, kuri įmaišoma į įvairius tepalus ir balzamus. Dabar tiems tikslams dažniau naudojamas eterinis aliejus.

Frankincenso derva ir jos eterinis aliejus turi nesuskaičiuojamą pritaikymą tiek modernioje, tiek tradicinėje kosmetikoje. Sumaišyta su bičių vašku frankincenso derva nuo senų laikų naudojama nuo pajuodusių paakių ir maišų po akimis. Frankincenso dervos ištraukos ir aliejus naudojamas odą atjauninančioms kaukėms ir kremams nuo raukšlių; jis pagerina sausos, susiraukšlėjusios ir senstančios odos būklę.

Vabzdžiai

Kaip ir bet kokie dūmai (prisiminkime bites ir bitininkus su dūminiais smilkytuvais), dervos smilkymas nepatinka vabzdžiams.

Sąnariai ir raumenys

Frankincenso eteriniai aliejai puikiai tinka masažiniams mišiniams praturtinti tiems, kuriems norisi palepinti raumenis ar sąnarius po fizinių apkrovų, ar esant kitiems nemaloniems pojūčiams, todėl mėgstamas sportuojančių, pagyvenusių žmonių.  Ypač tam tinka pluoštinių bosvelijų (Boswellia serrata) eterinis aliejus. 

Nuotaika

Kai norisi vidinės ramybės, pasiekti atpalaiduotą proto būklę, frankincensais galima kvėpinti patalpas esant liūdesiui, nerimui ir dvasiniam negatyvumui.

Parfumerija

Dėl savo charakteringo, grakštaus, paslaptingo, liturginio kvapo frankincensas labai mėgstamas kvepalų ingredientas. Jį yra pamėgę tiek klasikinės, tiek nišinės parfumerijos kūrėjai.