Kvapų Namai "Nimbamedžių" aliejus
Kvapų Namai "Nimbamedžių" aliejus
  • Įkelti vaizdą į galerijos rodinį, Kvapų Namai "Nimbamedžių" aliejus
  • Įkelti vaizdą į galerijos rodinį, Kvapų Namai "Nimbamedžių" aliejus

Kvapų Namai "Nimbamedžių" aliejus

Tiekėjas
Kvapų Namai
Įprasta kaina
€9,10
Kaina su nuolaida
€9,10
Įprasta kaina
Išparduota, papildymą turėsime netrukus!
Vieneto kaina
per 
Mokesčiai įtraukti. Siuntimo išlaidos apskaičiuojamos atsiskaitant.

Nimbamedis yra visžalis medis, kildinamas iš Bangladešo, Birmos ir Indijos. Šiandien nimbamedžių populiacija gausiausiai paplitusi atogrąžų Afrikoje ir Azijoje. Seniausi medžiai gyvena iki 200 metų, jų aukštis siekia 15–20 metrų, o vainikų skersmuo būna didesnis nei 20 m.

Nimbamedžio sėklos sukaupia apie 25 % aliejaus. Šio natūralaus šalto spaudimo būdu išgauto aliejaus spalva gali varijuoti nuo gelsvai rusvos iki tamsiai rudos. Kvapas intensyvus, primena riešutų, kepintų svogūnų ir česnakų aromatą. Specifinį kvapą lemia sieros junginiai. Šis aliejus kambario temperatūroje yra tirštas, tai lemia jo sudėtyje esantis didelis  palmitino ir stearino rūgščių kiekis. Panašiai kaip ir kokosų, nimbamedžių aliejus lengvai tirpsta 25–30 laipsnių temperatūroje.

Pramoninėje kosmetikoje nimbamedžių aliejaus dažniausiai dedama į odos priežiūrai skirtus produktus (muilus, šampūnus ir dantų pastas) dėl minkštinamojo efekto – jis yra emolientas. Pagrindinis emolientų vaidmuo – atkurti barjerinę odos funkciją, gerinti elastingumą ir saugoti nuo drėgmės praradimo.

Žinios apie šio specifinio aliejaus teigiamą poveikį rūpinantis problemine oda mus pasiekia iš ajurvedinės medicinos, kuri šį aliejų ragino naudoti gydant aknę, egzemas, psoriazę, karpas. Ginantis nuo įvairių parazitų (žiedinių kirmėlių, utėlių ir pan.) Indijoje nimbamedis jau tūkstančius metų garbinamas kaip šventas medis, panacėja – vaistas nuo visų ligų.

Šiais laikais jau ir laboratoriniais in vitro bandymais patvirtintas nimbamedžių aliejaus uždegimus malšinantis ir antimikrobinis poveikis. Aliejuje gausu linolio rūgšties, dar vadinamos omega-6, kuri prisideda prie uždegimus malšinančio poveikio.

 

  • Brandžiai odai
  • Spuoguotai odai
  • Plaukams
  • Poilsiui gamtoje.

Pagrindinė skiriamoji nimbamedžių aliejaus savybė – jo ypatinga nesumuilinamos frakcijos kompozicija, kurioje dominuoja terpenoidai ir limonoidai, be to, jis pasižymi ir ypatinga trigliceridų (riebiųjų rūgščių) kompozicija. Dėl šios veikliųjų medžiagų gausos nimbamedžių aliejus ypač rekomenduojamas sausos, uždegiminės, niežtinčios ir sudirgusios odos priežiūrai. Tai puikus pasirinkimas rūpinantis nešvaria, į aknę linkusia oda.

Kelios mokslinės studijos patvirtino, kad nimbamedžių aliejus yra puikus insekticidas. Todėl yra tinkamas naudoti priemonių, atbaidančių vabzdžius, gamyboje.

 


  • Probleminei odai (kremų, emulsijų ir muilų sudėtyje)
  • Burnos priežiūrai (dantenoms ir burnos ertmei dėl antimikrobinio poveikio)
  • Rankų ir kojų nagams (saugo ir maitina išsausėjusius ir plonus nagus bei plaukus, gelbsti esant nagų grybeliui, pleiskanoms)
  • Galvos odos ir plaukų priežiūrai. (Padeda pleiskanojant galvos odai, saugo plaukus nuo drėgmės praradimo. Padeda atsikratyti galvos odos parazitų.)
  • Vabzdžius atbaidanti priemonė (Atbaido parazitinius vabzdžius nuo žmonių ir gyvūnų. Puikiai tinka kovai su sodo ir daržo parazitais.)
  • Norėdami, kad aliejus susigertų greičiau, tepkite po dušo arba ant hIdrolatais sudrėkintos šlapios odos.

Mokslinėje literatūroje yra aprašomi keli reti kontaktinio dermatito atvejai naudojant nimbamedžių aliejų. Todėl jis rekomenduojamas naudoti labai atsargiai ir nedideliais kiekiais, geriausia – sumaišytas su kitais kosmetiniais aliejais.

Besilaukiančioms ir maitinančioms moterims bei kūdikiams rekomenduojama nenaudoti gryno.