Šaltos gamybos veido kremai

Kas tai?

Šaltos gamybos kremai yra gaminti šaltuoju būdu, t.y. jie nėra apdorojami (verdami) karštoje temperatūroje. Tokius kremus taip pat vadiname šviežiais kremais, nes jie pagaminti palyginus greitam suvartojimui - juos rekomenduojama sunaudoti per 3-4 mėn. nuo jų pagaminimo dienos ir laikyti kambario temperatūroje, jei ant pakuotės nenurodyta kitaip.

Kokia jų nauda odai?

Šviežių kremų sudėtyje yra tik natūralios kilmės ingredientai, kurie svarbūs sveikos veido odos kasdienei priežiūrai. Šviežiuose kremuose nėra konservantų, standiklių, stabilizatorių bei emulsiklių, kurie skirti prailginti kremo galiojimo laiką arba suteikti jam malonią konsistenciją, išvaizdą. Šaltos gamybos kremai - tobulai netobuli, nes visi sudėtyje esantys aliejai ir hidrolatai, kiekvieną kartą maišant rankomis gali suveikti vos vos kitaip, ko rezultate konsistencija taip pat gali šiek tiek kisti.
Tuo tarpu, nepalankią terpę mikroorganizmams daugintis sukuria kremo sudėtyje esantys šiomis savybėmis pasižymintys natūralūs eteriniai aliejai ir ekstraktai. Tad nurodytą laiką naudoti šviežią, rankų darbo kremą yra saugu ir veiksminga.

Šviežių kremų savybės 

Jie gali susisluoksniuoti (vandens ir aliejinės fazės gali atsiskirti viena nuo kitos), tačiau priemonė vis tiek išlieka saugi naudoti. Tokį kremą reikia dar kartą gerai išmaišyti mentele. Vertingosios kremo savybės dėl to nenukenčia, produktas išlieka saugiu naudoti ir vėliau. 

Kaip juos naudoti? 

Kremai turi būti tepami ant drėgnos/šlapios odos, kad ji geriau pasisavintų aliejų vertingąsias medžiagas, kremas geriau ir giliau įsigertų. Rekomenduojama odą drėkinti pasirinktu gėlių ar augalų hidrolatu, nes jis greitina ir gerina veikliųjų medžiagų patekimą į gilesnius odos sluoksnius.
Didžioji dalis natūralių produktų gaminami aliejų pagrindu, todėl kosmetika yra šiek tiek riebesnė, tačiau oda reikiamą aliejaus/kremo/sviesto kiekį pasisavina per 10 minučių, o perteklių galima nusausinti servetėle.
Kremą, kurio sudėtyje yra gėlių ar augalų vandens, patartina tepti mentele, o ne rankomis, nes vandeninėje terpėje greičiau dauginasi bakterijos.
Gaminių, kuriuose yra citrusinių vaisių eterinių aliejų, patariama nenaudoti turint kontaktą su saulės spinduliais, nes aliejai yra fitotoksiški. Pasitepus tokiu kremu, negalima bent 2 val. mėgautis saulės voniomis.

Informacija nėštukėms

Nėštumo metu negalima naudoti tų eterinių aliejų, kurie yra emenagoginiai, t.y. skatinantys menstruacijas: vaistinių šalavijų (salvia officinalis); anyžių (pimpinela anisum); pankolių (feniculum vulgare); rozmarinų (rozmarinus officinalis); kraujažolių (achillea millefolium); muskatų (myristica fragrans). Visi eteriniai aliejai kosmetikoje yra maišomi su baziniais aliejais ir gryni nenaudojami, tad jų poveikis silpnesnis.


Informacija alergiškiems

Į alergiją linkusiems ar jautrią odą turintiems žmonėms, prieš naudojant kremus ar aliejus ant didesnio ploto, rekomenduojame pasitepti nedidelį odos lopinėlį ant riešo ar alkūnės įlinkio arba dilbio vidinės pusės. Jei per 12 val. neatsiranda jokių nemalonių pojūčių, produktą galima naudoti veidui ar kūnui. Jei oda sudirgsta, tą vietą rekomenduojame gerai nuvalyti jums tinkamu aliejumi. Atidžiai skaitykite sudėtis, nes galbūt esate alergiški kai kuriems natūraliems eteriniams aliejams ar aktyviems komponentams, kaip medus, bičių vaškas.

Kokius kremus kuriame mes?

Gamtos stebuklų fėjos savo parduotuvėlėje kiekvieną pirmadienį gamina levandų, erškėtrožių ir morkų šaltos gamybos, rankų darbo kremus pagal odos tipus ir individualios odos poreikius esamuoju metu. Juos rasite čia. Jei turite klausimų, kuri priemonė jums tiktų labiausiai - drąsiai kreipkitės ir mes padėsime išsirinkti jums tinkamiausią priemonę.